Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na spravodlivosť niet dosť času

.michal Oláh .názory

Je dobre, že sa ozývajú sudcovské a prokurátorské rady a združenia so snahou o nápravu v systéme.

Michal Oláh

najčastejšie ide o personálne zmeny, menej časté sú náročnejšie požiadavky, ako napríklad zmena systému voľby do mocenských postov, ale sú to väčšinou požiadavky dosť vágne a hmlisté. A len okrajovo počuť hlasy, že zrejme je celý systém zlý. Na jednej strane je to jasný symptóm toho, že sa začína rúcať domček z karát súčasnej nezdravej zločinecko-mocenskej pavučiny, na druhej strane je to volanie ešte slabé, nesmelé až ustráchané. A nie div.

po totalite

Po desaťročiach totality s ideológiou takzvaného triedneho pohľadu na spravodlivosť, po ktorých nasledovali roky mečiarizmu a jeho tragikomického súčasného pokračovania, už bez vyhraneného ideologického podfarbenia, ale s rovnako deformovanou justíciou, sa mnohí radšej trikrát poobzerajú, či za ich odvážnym vyjadrením nebude nasledovať okamžitá reakcia, postih od nadriadeného či od všemocných v krajine. Alebo, čo ak sa to obráti späť?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite