Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koľko vajec ide do crème brûlée? Duel Sulík – Truban bol nad očakávania priateľský

.dominik Harman .názory

Obaja kohúti sa snažili ukázať, že napriek nezhodám na prípadnom povolebnom „smetisku​“ dokážu spolupracovať.

Dominik Harman

predseda SaS a budúci predseda Progresívneho Slovenska sa stretli v televíznom dueli. Tá časť Slovenska, ktorej ide o zmenu, môže mať dnes o čosi lepší pocit. 

Konfrontácia týchto dvoch politikov mohla dopadnúť všelijako. Ani jedna strana si už viackrát neodpustila štipľavé vyjadrenia na tú druhú. 

Navyše, duel Sulík - Štefunko spred roka bol útočný a plný nezhôd. V nedeľu však Sulík s Trubanom naznačili, že ich vzájomnej spolupráce sa nemusíme obávať. 

Potvrdzuje sa aj to, aký je rozdiel medzi Štefunkom a Sulíkom. Štefunko bol srdcom ľavičiar a viac filozofický typ. Trubana menej zaujíma ideové handrkovanie sa a oveľa viac ide po výsledkoch aj za cenu kompromisov.

bojisko číslo jedna: Dane a odvody

Najostrejšie konflikty medzi Sulíkom a Progresívnym Slovenskom prichádzajú vtedy, keď príde reč na pravicovosť, respektíve ľavicovosť oboch strán. 

Obe strany sa označujú za liberálne. Sulík sa netají tým, že liberalizmus západnej Európy považuje skôr za socializmus. A Progresívne Slovensko mu ho v niečom pripomína.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite