Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Antona Vydru: Trojo povolebných prikázaní, námestníkov koniec a zneužitý Istanbulský dohovor

.anton Vydra .názory ..týždeň

Povolebné prikázania ● Námestník ● Istanbuliáda

Anton Vydra

povolebné prikázania

Máme po voľbách, všetko je rozhodnuté, Grasalkovičov palác čaká zmena. To, že jeden z kandidátov – ten veriaci – nepoznal Desatoro, je smutné. Po voľbách by však bolo namieste zaviesť aj Trojo povolebných prikázaní. Navrhujem tieto a možno ich formulovať aj pozitívne: 1. Budeš motivovať, 2. Budeš si ctiť pravdu, 3. Budeš citlivý k inému názoru. 

K prvému: Prezident nie je len vrchný generál armádnych síl, nie je len medzinárodný reprezentant štátu, nie je len podpisovač všelijakých dokumentov, ale aj motivátor celej občianskej spoločnosti. Celej! 

K druhému: Predvolebná kampaň bola plná dezinformácií, neprávd a špinavých útokov. Zuzana Čaputová na ne nedopovedala rovnakou kontrou, ale s pokojom a vysvetľovaním faktov. Tento postoj nestačí len oceniť, treba si ho osvojiť. Aj v kruhoch jej podporovateľov. 

K tretiemu: Prezident je prvým človekom republiky, nielen nejakej skupiny, s ktorou ho zväzujú priateľské vzťahy a podobné názory.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite