Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Osemdesiatjeden zľaknutých

.anton Vydra .názory

Tak to by sme mali. Nová Pellegriniho vláda dostala dôveru parlamentnej väčšiny, nie celého parlamentu. Číslo 81 si treba pamätať: aj s Marekom Maďaričom a Luciou Žitňanskou.

Anton Vydra

najprv vražda, tá musí stáť na prvom mieste vždy, keď je reč o tejto téme. A potom protesty, davy, prezident... Nič z toho nepomohlo, štvrtá Ficova vláda je na svete vďaka cirkusovo akrobatickému saltu, aké sa len tak nevidí. Nielenže bola zrekonštruovaná zásadne iba naoko, ale ešte je aj výsmechom tých, ktorí mrzli na uliciach.

Čo si tých osemdesiatjeden poslancov povedalo, keď vložili spolu so svojím hlasom do dôvery tejto vláde aj svoju osobnú povesť? Jedni len chránili vlastné záujmy, no boli tam aj takí, ktorí sa ustráchane dívali na možnosť predčasných volieb. Tak či onak, všetci sa zľakli novej volebnej súťaže a z prezidentovej ponuky si vybrali „rekonštrukciu“. Je to, ako keď sa vám pokazia vodovodné kohútiky, lebo sú už staré, a vy ich nevymeníte za nové, ale iba repasujete. A táto vláda je presne taká, repasovaná. Taký človek si povie: je to lacnejšie a nejaký čas to ešte vydrží.

„Túto vládu budú ovládať dvaja bábkoherci.“

No dôvodom, prečo sa osemdesiatjeden poslancov tak veľmi bojí predčasných volieb, je aj strach z toho, čo by malo po nich prísť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite