Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Napísal mi autor knihy Dejiny písané vodkou

.anton Vydra .názory

Tá kniha je zasvätenou štúdiou zo života ruského ľudu a politiky naloženej v alkohole, presnejšie vo vodke. Zhltol som ju, no jedna vec ma predsa len zarazila.

Anton Vydra

v najnovšom .týždni píšem o knihe Marka Lawrenca Schrada Dejiny písané vodkou viac a prinášame v ňom aj úryvok, ktorý je malou ochutnávkou celku. Mark prednáša politické vedy na univerzite vo Villanove a je dobrým znalcom ruskej politiky. Jeho kniha je výbornou sondou do problému, ktorý sa mu spočiatku javil ako čisto kultúrny fenomén. Neskôr pochopil, že je to hlboko politický problém. Ale o tom viac v recenzii. Teraz o inom.

Mark je k Putinovi a Kremľu otvorene kritický a aj to je dôvod, prečo jeho kniha zatiaľ nebola preložená do ruštiny a zrejme tak skoro ani nebude. No v knihe celkom jasne vyjadril aj svoj kritický postoj k takzvaným alarmistom, ako ich nazýva, ktorí sa obávajú ambícií Kremľa zasahovať do politík iných štátov. Spýtal som sa ho teda, či si naozaj myslí, že Putinovo Rusko nemá po anexii Krymu, po Sýrii či nepokojoch na Ukrajine 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite