Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V koži Johna Matoviča

.anton Vydra .názory

To, čo v posledných dňoch predvádza Igor Matovič, sa zdá prudkým aktivizmom, vyburcovaným najmä voľbami do VÚC. Prečo Matovič tak veľmi ožil?

Anton Vydra

tieňová vláda zložená z ľudí, ktorých Matovič a spol. pokladajú za naslovovzatých odborníkov, je tak trochu trik, v ktorom sa má ukázať, že hnutie je pripravené vládnuť a byť alternatívou voči súčasnej vládnej koalícii. Alternatíva – to je napokon aj už viac-menej ošúchaný slogan, ktorý počúvame takmer vždy, keď je niekde reč o OĽaNO.

Rozmýšľam však, aké to je, byť v koži Igora Matoviča, ktorý sám seba na nijaký post nenominoval. Nie je vari odborníkom na nič? Na otázku Eugena Kordu, kto by získal post premiéra (čiže prvého spomedzi ministrov alebo ministerského predsedu), len vyhýbavo poznamenal, že to teraz nie je otázka dňa, že vždy to aj tak býva predseda víťaznej strany a podobne. Veroniku Remišovú síce minimálne raz spomenul ako líderku hnutia, no nakoniec jej prisúdil zahraničie, eurofondy a boj proti korupcii.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite