Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Eugen Korda a násilie?

.štefan Hríb .názory

Poznáme sa od roku 1991. Vieme o sebe veľa, vrátane veľkých zlyhaní. Ale v atmosfére, kde je Jeňo za prototyp necitlivého odľuda, musím o ňom napísať trochu viac.

Štefan Hríb

kampaň Me Too má dobrý cieľ a už aj dobré výsledky. Násilie je odporné a všetko, čo sa mu snaží predísť, je užitočné. Len dajme pozor na férovosť a mieru.

Jeňo Korda má všelijaké chyby. Jednou z nich sú nevhodné vtipy a poznámky. Väčšinou sú svojou nevhodnosťou zábavné, ale občas to naozaj preženie. Všetci v našej redakcii to poznáme. A vôbec nejde len o mužsko-ženské záležitosti. Ide aj o spôsob, akým Jeňo vyjadruje spokojnosť aj nespokojnosť s ľuďmi, ktorých má na starosti. Nezvyknutých podriadených vie napríklad kritikou s ľahkosťou rozplakať.

Rovnako je to s jeho poznámkami voči ženám. Väčšinou sú milé, ale občas úplne cez čiaru. On tým vždy vyjadruje náklonnosť a svojskú poklonu, ale to chápu len ženy, ktoré ho poznajú. Zvonku to občas vyzerá dosť hrubo. A aj to hrubé je.

„Keď čítam, ako teraz Jeňa kdekto súdi, príde mi to nefér.“

Raz mi Jeňo porozprával, ako vyrastal. Otca mu komunisti neprávom zavreli, keď bol ešte úplne malý. A keďže mama musela pracovať, on vyrastal na dedine u babky.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite