Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pani dekanka, tichšie, pomalšie!

.anton Vydra .názory

Ubližovať vlastnej inštitúcii sa dá rôzne: nekompetentnosťou alebo primnohými slovami. Najmä to druhé dnes predvádza dekanát trnavskej FMK.

Anton Vydra

bývali časy, keď o ľuďoch platilo jedno krásne latinské úslovie: Si tacuisses, philosophus mansisses. Hovorilo sa ním toľko, že ten, kto by bol v nejakej situácii býval radšej mlčal, bol by si tým býval v očiach iných zachoval imidž múdreho človeka. Keďže však otvoril ústa a prehovoril, stratil tento rozmer, lebo povedal aj to, čo nemusel. Dnes sa hovorí ostošesť – a nikomu to už ani veľmi neprekáža.

Neviem, čo viedlo dekanku FMK v Trnave, aby opätovne a celkom sama rozvírila už trochu utíchajúcu a odznievajúcu mediálnu vlnu záujmu a nepríjemných atakov na sociálnych sieťach proti jej vlastnej akademickej inštitúcii. Netuším, prečo mala potrebu napísať na fejsbúkovú stránku fakulty dlhočizný status s nadpisom „Poučenie z krízového vývoja“ a ešte ho aj doplniť smajlíkom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite