Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

George Michael chcel, aby sme ho počúvali bez predsudkov

.peter Bálik .názory

Anglický spevák George Michael zomrel v nedeľu 25. decembra vo svojom anglickom sídle. Podľa Hollywood Reportera bolo príčinou smrti zlyhanie srdca. Hudobník mal len 53 rokov.

Peter Bálik

s veľkým smútkom môžeme potvrdiť, že náš milovaný syn, brat a priateľ George zomrel pokojne doma v období Vianoc. Rodina žiada, aby v tomto ťažkom a citlivom období bolo rešpektované jej súkromie. V tejto fáze už nebudú žiadne komentáre,” uviedol publicista krátko po smrti hudobníka.

George Michael bol skvelým spevákom a nápaditým autorom hitov, ktorý svojou sólovou kariérou prekonal štatút tínedžerského idolu, aj keď na úspechy z osemdesiatych rokov sa mu už nadviazať nepodarilo. Hudobnú kariéru si však nakoniec skomplikoval osobným životom, ku ktorému patrilo užívanie drog, ako aj problémy spojené so sexuálnou orientáciou.

Hudobník sa narodil 25. júna 1963 v Londýne ako Georgios Kyriacos Panayiotou grécko-cyperskému otcovi a anglickej tanečnici. Spolu so svojím spolužiakom Andrewom Ridgeleym založili v roku 1981 skupinu Wham!, ktorá v polovici 80. rokov patrila medzi najväčšie senzácie vo svetovej popmusic najmä vďaka ich megahitu Wake Me Up Before You Go-Go.

Michaelovi sa však nálepka tínedžerského idolu málila, a tak Wham rozpustil, aby sa venoval sólovej kariére.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite