Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Boris? To vážne?

.marína Gálisová .názory

Robiť si srandu z blonďatých je rovnaký nezmysel, ako hádzať všetkých politikov menom Boris do jedného vreca. Ale nového britského ministra zahraničných vecí si preklepnúť treba.

Marína Gálisová

správa sa stala prekvapením dňa: Ministrom zahraničných vecí Británie bude plavovlasá kométa Boris Johnson. Politik zábavný, občas schopný, občas inšpirujúci k mrzkým komentárom o vzťahu IQ a vlasov. Ale prekvapenie je to iba zdanlivo. A nemusí to byť ani až taká katastrofa.

„Nerobme si ilúzie, že by v ére brexitu prenechala premiérka Theresa May hlavnú rolu v oblasti zahraničných vzťahov niekomu inému.“

Boris Johnson je na prvý pohľad dosť nepravdepodobný materiál na ministra, minimálne na ministra v takom kľúčovom rezorte. Je vnímaný skôr ako šoumen než ako politik, a ak už si urobil meno v politike, tak skôr v tej praktickejšej londýnskej. Ale on ako diplomat?

Komu je to smiešne, môže sa zasmiať. Ale potichu. Lebo za Johnsonovým menovaním bolo pravdepodobne pár strategických úvah.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite