Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Základný inštinkt

.michal Novota .názory

V KDH dlho platil základný inštinkt nepustiť medzi seba nikoho, kto nie je z vlastnej rodiny. Zvolením Hlinu začína boj.

Michal Novota

keby som takto pred rokom išiel niekoho v KDH presviedčať, že do roka bude na čele hnutia muž, ktorý v strane „nevyrástol,“ a dokonca v hlasovacom rozstrele za sebou hlboko v poli nechá nominantov straníckych štruktúr, v lepšom prípade sa prežehná, v horšom ma rovno vyhodí z okna.

A predsa, motyka vystrelila. Pri KDH, najstaršej ponovembrovej strane, sa dalo na betón staviť na niekoľko istôt. Jednou z nich bolo stabilných osem percent v každých parlamentných voľbách, druhou genetický odpor k všetkým novým tváram, ktoré si to sebavedome zamierili rovno do vedenia. Dalo by sa snáď povedať, že schopnosť brániť sa zubami-nechtami ľuďom, ktorí nie sú z „veľkej kádeháckej rodiny,“ patrila vždy medzi základné obranné inštinkty hnutia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite