Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rok Lampy

.štefan Hríb .názory

Nie, nejdem písať o tej lampe, ktorá spadla v súdnej sieni, čo Š. H. označil luneticky za atentát. Potrebujem napísať o tej Lampe, ktorá vďaka vám žije už rok nezávislým životom.

Štefan Hríb

keď sme pred rokom s úzkym štábom spustili reláciu .pod lampou zo štúdia, ktoré sme vybudovali z vašich darov, nevedeli sme, či bude nový model financovania udržateľný. Keďže STV nás podrazila a niektoré ďalšie televízie nemali pred voľbami odvahu, oslovili sme vás, našich divákov a čitateľov, s prosbou, aby ste zvážili podporu pre .pod lampou jedným eurom za každú reláciu.

Odvtedy prešiel rok, v ktorom sme pripravili 50 nových diskusií. Čo ukázal?

Tomáš Prištiak
Vydanie .pod lampou Rusko vs. Západ získalo novinársku cenu Nadácie otvorenej spoločnosti v kategórii Audiovizuálna žurnalistika –Najlepší rozhovor, beseda, diskusia.

Najskôr poviem, že robiť reláciu .pod lampou nezávislo od strachov a manier našich televízií bola radosť. Chceli sme pred voľbami ukázať, že popri skazenej časti politiky tu už v rôznych sektoroch spoločnosti vyrastá alternatíva?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite