Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Réééž a rúbaj do krve....

.peter Bálik .názory

V bratislavskom Lamači znela ulicami Rež a rúbaj do krve v deň výročia popravy Jozefa Tisa. Vôbec to nevyzerá ako náhoda.

Peter Bálik

nechcel by som byť v koži normálneho Lamačana, ktorý si kráča ulicou vo svojej štvrti a zrazu sa z dedinských ampliónov ozve: „Rež a rúbaj do krve...“ Neviem si predstaviť ten pocit, ktorý by ma prepadol, ak by som počul na ulici tento pochybný song, ale určite by ma to veľmi naštvalo. V utorok preletela médiami správa, že pesničku odvysielali v pondelok v deň výročia popravy Jozefa Tisa.

Starosta je pobúrený, hovorí, že prijal opatrenia, aby sa tu už nestalo, pani z miestneho rozhlasu ju nechcela pustiť, výber tejto skladby sa jej vôbec nezdal, ale nakoniec podľahla tlaku miestneho poslanca, ktorý ju nakoniec presvedčil, že zahratie tejto piesne, spojenej s Hlinkovou gardou a nacistickým Slovenským štátom, je vysloveným prianím istého jubilanta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite