Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chránia a bojujú. Už vieme, pred kým a s kým

.andrej Bán .názory

Niežeby sme to nevedeli predtým, keď sa objavili prvé bilbordy Smeru s týmto heslom, no až minulý týždeň to plateným inzerátom v Novom čase povedali jasne a naplno. Musím reagovať.

Andrej Bán

premiér Fico a jeho ministri surfujú na vlne strachu. Nielen to, oni tú vlnu vytvárajú. Rezignovali na odkaz, že ťažkú skúšku v Európe nepochybne spoločne zvládneme pri zachovaní humánneho prístupu voči ľuďom na úteku. Namiesto toho s vidinou rastúcich preferencií účinne štvú proti EÚ ( „absolútne zlyhala") a voči migrantom takisto. Aj menej dôvtipný čitateľ bulváru pochopí ich jednoznačný odkaz: migračná kríza, proti ktorej bojujeme, tu bude aj na budúci rok a ak nás opäť zvolíte, my ten boj vyhráme a „ nelegáli" sem neprídu. Postavíme bariéry, rozmiestnime policajtov a vojakov a bude vymaľované. A ak sem aj nejakí náhodou preniknú, obmedzíme ich na slobode, šupneme ich do „detentu", aby si to chlapci nabudúce pamätali a aby aj povedali ostatným, že sem nemajú liezť.

A teraz k samotnému inzerátu. Myslel som, že v Smere sú natoľko inteligentní, že svoje heslá z bilbordov nedopovedia a nechajú to na fantáziu komentátorov. Je to ako s tým starým ruským vtipom: Načo písmená, veď všetko je jasné. No boli doslovní a tak budem aj ja.

V prvom rade, pán minister Kaliňák, ako sa k nám do EÚ napríklad Sýrčania majú dostať inak ako nelegálne?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite