Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vládnime a kultivujme Smer

.eva Čobejová .názory

Témou dňa je vládnutie so Smerom. Ako nová, vzrušujúca alternatíva. Žeby niekto iný o pár mesiacov vyhral voľby, je predsa nepravdepodobné. Tak poďme na to inak, bez predsudkov.

Eva Čobejová

tak fajn. Začnime sa pripravovať na to, že KDH, Most či Sieť budú teraz prichádzať s požiadavkami a podmienkami, za akých sú ochotné vstúpiť do vlády so Smerom. (Matovič s ničím takým nepríde, lebo Smer by ho nikdy nebral vážne.) Napokon, je to taký slovenský folklór, ktorý už zopár rokov patrí do nášho predvolebného obdobia. Tak ako k nemu patria aj vyhlásenia, že so Smerom nikdy.

Niečo už naznačila Sieť. Nebráni sa celkom inému prístupu k Smeru, lebo veď je to nová ambiciózna strana, ktorá nemyslí v zastaraných rámcoch a prináša aj netradičné riešenia. Ak by Smer súhlasil napríklad so zákazom pre schránkové firmy či zaviesť trestnoprávnu zodpovednosť pre právnické firmy, asi by sa vedeli spolu rozprávať. Tieto témy sú už trochu vyprázdnené agendy a Smer ich pokojne odklepne. Podnikateľské kruhy okolo Smeru sa s tým budú vedieť vysporiadať.

KDH si môže stanoviť oslabenie LGBTI agendy, čo pre Smer nebude vôbec problém (táto téma je Smeru cudzia a nehodlá sa v nej profilovať) či otvorenie diskusie o legislatíve podporujúcej rodinu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite