Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Porazení, nezačínate dobre

.štefan Hríb .názory

Ak sa má Slovensko po referende uzdraviť, bude teraz potrebovať veľa džentlmenstva, veľkorysosti a tiež pokory. Žiaľ, porazená strana nezačína dobre.

Štefan Hríb

Nechcem teraz kritizovať jednotlivé výroky toho či onoho aktivistu okamžite po referende, napokon, nie sú to profesionálni politici. Ale jedno udiera do očí okamžite: Nikto z Aliancie za rodinu ani z jej blízkych kruhov nebol schopný priznať prehru. A pritom 21 percentná účasť jasnou a neoddiskutovateľnou prehrou je.

Čítam a počúvam pravý opak: že išlo o krásne dobrodružstvo, že takmer milión ľudí je skvelý počet, že s takou masou musí každý rátať, a od kolegu Jara Danišku aj to, že tých 20 percent sú vlastne jediní pravoverní kresťania s morálkou odvodenou od Boha, a nie vlastnej ľubovôle.

Páni a dámy, brzdite trochu. Ak voláte po zodpovednom prístupe k životu, rodine a deťom, aký príklad zodpovednosti za vlastné činy im dávate týmito úhybnými manévrami?

Zozbierali ste podpisy, vyvolali ste referendum, vytiahli ste do významného sporu, všetko v poriadku – ale prehrali ste. To neznamená, že navždy, ani že teraz máte rezignovať na verejnú sféru. Naopak. Ale z prehry sa treba poučiť, a nie vyklamať. Tváriť sa po debakli, že išlo o triumf, a ešte k tomu primiešať akúsi morálnu výlučnosť, je, myslím si s prepáčením, proti Pánu Bohu.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite