Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rok Slnka

.juraj Kušnierik .názory

Práve vtedy, keď budú noci najdlhšie a slnka bude najmenej, keď do zimného slnovratu budú chýbať už len hodiny, zasvieti Slnko v bratislavskom Nu Spirit Clube v plnej svojej kráse.

Juraj Kušnierik

Gergaz, Exitab, Deadred Records, Hevhetia, Pavian Records - to sú názvy niektorých dôležitých hudobných vydavateľstiev na súčasnom Slovensku. Každé z nich tento rok prinieslo hudbu, bez ktorej by sme boli chudobnejší. Rok 2014 však bol celkom jednoznačne rokom Slnka, teda vydavateľstva Slnko Records.

Každý z dvanástich albumov, ktoré tento rok so slnečnou pečiatkou vyšli, stojí za mnohonásobné počúvanie, každý je vzrušujúci, zaujímavý, objavný. A každý je iný: Hviezda, Jana Kirschner, Tu v dome, Katarína Koščová, Bad Karma Boy, Zuzana Homolová, Monikino kino, Talent Transport, Zlokot, Zapaska a Korben Dallas vytvorili a nahrali hudbu, ktorá roztláča nepohodlné steny žánrových klietok, hudbu, ktorá vznikala s láskou a s radosťou.

Keď budeme spolu s kolegom Bálikom o pár dní dávať dokopy naše každoročné koncoročné rebríčky, Slnko Records sa v Bálikovom aj mojom výbere určite viackrát objaví.

Výberovú kompiláciou z toho, čo tento rok v Slnko Records vyšlo si môžete stiahnuť tu.

Ale nie preto píšem tento blog.

Ide o to, že vo štvrtok, 18. decembra bude v Nu Spirit Clube slnečný mini-festival Slnko Spirit, na ktorom vystúpia skupiny Hviezda, Živé kvety, Talent Transport, Zlokot a Bad Karma Boy, pesničkárky Zuzana Homolová a Katarzia a v úlohe DJ-ov sa predstavia Biba, Tomáš Sloboda a Peter Bálik. Talent Transport a Zlokot v tento večer pokrstia svoje výborné albumy, v Nu Spirite bude určite Shina aj Dano, tie dve Slnká z Dlhých dielov, vďaka ktorým Slnko Records svieti jasným svetlo a znie čistým hlasom. No a určite tam budú mnohí z tých, ktorí majú hudbu z vydavateľstva Slnko Records radi. Teda aj my a možno, že aj vy.

Takže vo štvrtok, 18. decembra sa vidíme v Nu Spirit Clube. Ale pozor: Nu Spirit Club nie je športová hala, lístkov nie je veľa, takže, ak sa chcete dostať do slnečného podzemia Luxorky, tak si čím skôr zadovážte lístky.

Rok 2014 bol v slovenskej hudbe rokom Slnka.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite