Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Plačeme za olympiádou?

.eva Čobejová .názory

Áno, tento časopis sa v marci 2013 vyslovil za to, aby sa Slovensko pripojilo k Poľsku a uchádzalo sa spolu s ním o zimné olympijské hry v roku 2022. Teraz je po všetkom, Poliaci do toho nejdú. Referendum v Krakove rozhodlo jednoznačne. Sme sklamaní?

Eva Čobejová

V redakcii .týždňa nie sme žiadni olympijskí fanatici. Samozrejme, máme tu zopár oddaných vyznavačov hokeja, ktorí sa nádejali, že poľsko-slovenskej kandidatúre bude umožnené presunúť nielen lyžiarske disciplíny, ale aj hokejové súboje na Slovensko. A smútili, že to nešlo.

Ale inak sme k tejto téme pristupovali s triezvou hlavou – a takto sme dospeli k názoru, že ak do toho poľský Krakov pôjde a bude ochotný vybudovať všetky tie nákladné sánkárske, bobové dráhy a curlingové haly, že by bolo pre nás výhodné a vhodné pripojiť sa. Stredisko v Jasnej, kde mali byť olympijské lyžiarske disciplíny, si nevyžadovalo veľký zásah – a najväčšou investíciou mala byť nová cesta, ktorú tam bude potrebné postaviť tak či tak. 

Rozprávali sme sa s niektorými Tatrancami, ktorí pripomínali, že túžba po olympiáde tu žije celé desaťročia. Aj v Liptove sme si vypočuli hlasy, ktoré by privítali takúto injekciu pre cestovný ruch. Páčilo sa nám aj to spojenie s Poľskom, ktorého susedstvo nie vždy dokážeme využiť pozitívnym spôsobom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite