Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Goldfrapp na letisku!

.juraj Kušnierik .názory

Nielen Kraftwerk, Suede, Tricky, Mogwai, Moderat, Tame Impala, The Afghan Whigs, Gilles Peterson, Mount Kimbie či Mr. Scruff. Na Pohode vystúpi aj duo Goldfrapp.

Juraj Kušnierik

Keď v roku 1995 Alison Goldfrapp naspievala vokál piesne Pumpkin na Trickyho sólovom debute Maxinquaye, mala už takmer 30 rokov a za sebou spievanie s Orbitalom, štúdium umenia, užívaním chemických substancií spôsobené lety aj pády, život v anarchistickom squate, aj pôsobenie v kapelách s poetickými názvami ako Demented Children alebo Fashionable Living Death.

Tá pesnička bola nesmierne dôležitá. Údajne totiž zaujala Trickyho rodáka z Bristolu, študovaného muzikanta a vyhľadávaného sidemana (hral a nahrával s Tears for Fears, s Petrom Gabrielom, Tori Amos či s Portishead) Willa Gregoryho a speváčke s krásnym mezzosopránom navrhol spoluprácu. Vraj najprv otáľala, no neskôr sa poddala. Tak vzniklo duo Goldfrapp a v roku 2000 jeho debutový album Felt Mountain s príjemne zasnenou, ležérne plynúcou, filmový soundtrack pripomínajúcou hudbou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite