Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Borecova samovražda

.marek Vagovič .názory

Keď si ho Robert Fico vybral za ministra spravodlivosti, bolo to prekvapenie. Dnes je jasné, že Tomáš Borec svoj potenciál premrhal, keďže sa postavil za skorumpovaného politika Smeru.

Marek Vagovič

Ficova voľba bola vcelku logická: renomovaný advokát a nestraník Borec je ten typ nominácie, ktorý môže Smeru aspoň trochu vylepšiť imidž. Napokon, z rovnakého dôvodu sa stal ministrom zahraničných vecí aj kariérny diplomat Miroslav Lajčák. Aj v jednom z prvých rozhovorov po nástupe do funkcie Borec priznal, že z Ficovej ponuky bol úplne “paf”. “Určitý čas som bol z toho dosť rozrušený. Takéto veci sa nestávajú bežne,” povedal .týždňu v apríli 2012. “Z hľadiska profesionálneho rastu a naplnenia mojich ambícií je to neopakovateľná ponuka.”

Z jeho prvých vystúpení však bolo zároveň zrejmé, že Borec urobí všetko pre to, aby zostal vo funkcii, ktorá je vrcholom jeho doterajšej kariéry, čo najdlhšie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite