Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Februárový playlist: U2, Damon Albarn, Broken Bells...

.peter Bálik .názory

Nie, nedám tam ruských vojakov, čo spievajú Get Lucky, je to odporné. Radšej som sa prehrabal novými nahrávkami, ktoré za to stoja a ktoré vychádzajú teraz alebo v najbližšej dobe. Damon Albarn, Inside Llewyn Davis, U2, Archívny chlapec, Broken Bells, Mogwai, Beck… Je sa na čo tešiť.

Peter Bálik

Damon Albarn: Everyday Robots

Paráda. Damon Albarn vydáva svoj vôbec prvý sólový album. Ako bude vyzerať, to nevieme, ale prvý singel sľubuje, že to bude niečo medzi Blur a Gorillaz, čo sú najpodstatnejšie kapely jeho hudobnej kariéry. Album s rovnakým názvom Everyday Robots vychádza až koncom apríla a je sa na čo tešiť, táto pesnička je znie veľmi sľubne.  Pred týmto hudobníkom si treba dať dole klobúk, čím je starší, tým je jeho hudba stále lepšia. Možno to je jediný (dobre, nie jediný, ale jeden z mála) britpopový hudobník z 90. rokov, ktorý na svoje poslanie hľadať krásu v hudbe nikdy nerezignoval.

Oscar Isaac: Hang Me, Oh Hang Me

6. marca bude mať na Slovensku premiéru nový film bratov Coenovcov Inside Llewyn Davis. A je to skutočne pecka. Film sa odohráva na pozadí folkovej scény v New Yorku, kde sa snaží presadiť jeden z folkáčov menon Llewyn Davis. Ako to u Coenovcov býva, nie je to žiadny hrdina, ktorému tlieskajú davy. Skôr jeho opak. Hang Me, Oh Hang Me je jedna z podstatných pesničiek tohto filmu, ktorý má mimochodom skvelý soundtrack.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite