Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Januárový playlist: Bruce Springsteen, Stephen Malkmus, Morrissey, Sharon Jones…

.peter Bálik .názory

Tento mesiac sa pekne rozbehol. Nový album má Bruce Springsteen a činia sa aj ostatní. Toto je výber pesničiek z albumov, ktoré vychádzajú v najbližších týždňoch.

Peter Bálik

Bruce Springsteen: High Hopes

Brucovi Springsteenovi vyšiel v polovici januára nový album High Hopes. Skrytou zbraňou tejto nahrávky je gitarista Tom Morello, ktorého poznáme z Rage Against The Machine, ktorý oživil zvuk E Street Bandu svojim výstredným gitarovým majstrovstvom. Jeho gitara je dobre počuť na prvom singli High Hopes. Ak si chcete o ňom prečítať viac, kúpte si posledný .týždeň. Nájdete tam dva články, jedným z nich je jeho prejav, ktorý predniesol pred dvomi rokmi na festivale v Austine o tom, prečo The Beatles sú pre jedného modlou a pre druhého "sucks".

http://www.youtube.com/watch?v=rOPDhoZH91g 

Stephen Malkmus & the Jicks: Lariat

V deväťdesiatich rokoch boli americkí Pavement miláčikmi alternatívneho publika. Kapela to ale nevydržala a rozpadla sa, pričom najďalej to dotiahol ich spevák Stephen Malkmus, ktorý si po troch sólových albumoch funguje s novou kapelu The Jicks. Tá istým spôsobom pripomína práve Pavement. Pekná pesničky Lariat je súčasťou ich tretieho radového albumu Wig Out at Jagbags. Prvá zaujímavá nahrávka vyšla začiatkom tohto roka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite