Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Suede na Pohode!

.peter Bálik .názory

Jedným z headlinerov Pohody bude britská skupina Suede. Informáciu v prvých minútach 2. decembra priniesli organizátori festivalu vo vysielaní Rádia_FM spolu s .týždňom a denníkom SME.

Peter Bálik

O skupine Suede sa v spojitosti s Pohodou sa v minulosti už hovorilo, ale podarilo sa to až teraz. A je to dobre, že skupina okolo speváka Bretta Andersona príde na festival vo výbornej forme. Tento rok jej vyšiel comebackový album Bloodsports, ktorý môžeme s kľudom Angličana vyhlásiť za ich najlepšiu vec od čias popovo-sladkého drahokamu Coming Up.

Suede je kapela, ktorá už dvakrát utiekla hrobárovi z lopaty, pričom sa jej podarilo vždy zázračne vrátiť. Stačil jej jediný singel, aby sa na britských ostrovoch stala senzáciou. Boli to časy, keď britpop bol ešte v plienkach a na Ostrovoch akurát končila vlna shoegazových kapiel, ktoré sa na pódiu tvárili, že tam stoja za trest. Oasis ešte vyhrávali po manchesterských baroch a Blur si stále dávali dohromady, čo pre nich znamená britská kultúra. Suede boli iní. Vyzývaví, extravagantní, nebojácni – na pódiu pôsobili ako skutočné rockové hviezdy, ktoré vo svojich rannných skladbých Animal Nitrate, So Young alebo The Drowners vychádzali zo zvuku glamrocku, punku, Davida Bowieho a The Smiths.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite