Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto vlastne chce poraziť Smer?

.jozef Majchrák .názory

Prezidentské voľby sa blížia, Iveta Radičová už definitívne svoje prezidentské angažmá vylúčila, iní pravicoví kandidáti však stále pribúdajú. A všetci opakujú, že chcú poraziť kandidáta Smeru. Je to skutočne tak?

Jozef Majchrák

Mnohí voliči budú pravdepodobne sklamaní, ale o žiaden osudový zápas s cieľom poraziť kandidáta Smeru a zmenšiť tak politickú hegemóniu ľavice, v týchto voľbách nepôjde. Vysoký počet pravicových kandidátov je toho najlepším dôkazom.

Samozrejme, každý pravicový kandidát, ktorý postúpi do druhého kola, sa bude snažiť zohrať s nominantom ľavice čo najvyrovnanejšiu partiu. Všetci však vedia, že nezvíťazia. Krajina sa od posledných prezidentských volieb, v ktorých Ivan Gašparovič s prehľadom porazil populárnu Ivetu Radičovú o štvrť milióna hlasov, výrazne nezmenila. To, že Smer nakoniec do volieb postaví takého kandidáta, ktorý bude schopný zmobilizovať minimálne toľko voličov ako Gašparovič, je isté.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite