Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nový .týždeň: Čo ukážu župné voľby?

.juraj Kušnierik .názory

V aktuálnom vydaní .týždňa, ktoré je v predaji od pondelka, 4. novembra, si môžete okrem iného prečítať:

Juraj Kušnierik

Témou čísla sú župné voľby, ktoré sa konajú budúci víkend. Takmer v polčase vlády Smeru však budú dobrou sondou do voličských nálad na Slovensku: leží krajina stále pri nohách Roberta Fica, alebo sa už objavujú prvé trhliny? Reportéri .týždňa sa preto bližšie pozreli na tri kraje (Bratislavský, Banskobystrický a Nitriansky), v ktorých sa očakávajú pomerne tesné súboje.

Tohtoročná Nobelova cena za ekonómiu ho špeciálne potešila, keďže dvoch držiteľov dobre pozná. Pod vplyvom finančnej krízy zmenil niektoré názory, dnes pokladá regulácie za dôležitejšie. Slovensko sleduje z odstupu a vidí zreteľné zmeny k lepšiemu. O tom všetkom sme hovorili v rozsiahlom rozhovore s profesorom finančnej ekonómie na University of Chicago Ľubošom Pástorom.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár je už vo funkcii viac ako sto dní, no v najdôležitejších kauzách je všetko po starom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite