Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nový .týždeň: Keď sme vládli Rusku

.juraj Kušnierik .názory

V aktuálnom vydaní .týždňa, ktoré je v predaji od pondelka, 28. októbra, si môžete okrem iného prečítať:

Juraj Kušnierik

Pozorný čitateľ odhalí na obálke aktuálneho .týždňa Milana Rastislava Štefánika v zimnej legionárskej uniforme. V týždni, ktorý začína 95. narodeninami Československa sa fototémou vrátime k nie celkom známemu príbehu československých legionárov na Sibíri.

Keď donedávna na Slovensko zavítal nejaký zahraničný ekonóm, ľahko mohol nadobudnúť dojem, že sa ocitol v malom libertariánskom raji. Tunajšia ekonomická diskusia, ktorú spoluurčovali mladí ľudia v médiách či think tankoch, bola posunutá značne doprava. Ale už sa to stáva minulosťou. Viacerí dnešní tridsiatnici prehodnocujú svoje niekdajšie názory, keď si mysleli, že štát musí byť minimálny a trh všetko vyrieši. Ponúkame príbehy troch tridsiatnikov, bývalého ekonomického komentátora Rada Baťa, politického filozofa Pavla Hardoša a historika Petra Švíka, ktorí sa výrazne posunuli z niekdajších libertariánskych pozícií do stredu a dnes oceňujú aj mnohé stránky európskeho sociálneho štátu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite