Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Septembrový playlist, č.2 (Arcade Fire, Eminem, Cohen, Janelle Monaé, Vec, Laura Marling…)

.peter Bálik .názory

Pôvodne som si novinky šetril až na október, ale už v polovici tohto mesiaca sa toho nazbieralo toľko, že treba s tým ísť von. September patrí predovšetkým novému singlu od Arcade Fire, comebacku Eminema, ale zo zadných pozícií sa tlačí skvelá soulmanka Janelle Monaé.

Peter Bálik

Laura Marling: Devil's Resting Place

Už teraz je jasné, že britská folkerka Laura Marling vydala jeden z najlepších albumov tohto roka. Jej štvrtý album Wish I Was An Eagle je jednoducho prekrásny. Stačí sa presvedčiť, keď si si pustíte klip k jej poslednému singlu Devil's Resting Place. Laura Marling ukazuje, že je oveľa zaujímavejšia skladateľka v tomto žánri ako dnešné hviezdy mladého britského folku (Jake Bugg, Ben Howard alebo Tom Odell), ktorí pri jej talente vyzerajú ako začiatočníci…

http://www.youtube.com/watch?v=ubdWPJSCbos

Arcade Fire: Reflektor

Kanadskí Arcade Fire sľubovali, že ich nová hudba bude iná ako na predchádzajúcich troch albumov. Keď si vypočujete ich nový singel Reflektor, pochopíte, že svoj sľub do veľkej miery splnili. Nová pesnička má bližšie k tanečnej hudbe ako k ich folkrockového repertoáru, samozrejme aj preto, že producentom ich nového albumu, ktorý vychádza koncom októbra, je James Murphy, niekdajší líder newyorských tanečných LCD Soundsystem. Na Reflektor sa dá tancovať, ale stálu sú to Arcade Fire a to je dobrá správa. 

http://www.youtube.com/watch?v=7E0fVfectDo 


Bill Callahan: Dream River

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite