Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

New York City: bizarný album

.juraj Kušnierik .názory

Včera som sa vrátil z New Yorku. Stále mám jet lag, čiže po slovensky "pásmovú nemoc". Sú tri hodiny v noci, nechce sa mi spať a tak píšem tento .denník.

Juraj Kušnierik

Nehľadajte v ňom žiadne hlbšie posolstvo.

Nasledovať bude bizarný album s momentkami z takmer troch týždňov, ktoré som strávil v New Yorku s Blahom Uhlárom, Petrom Tilajčíkom a Braňom Mosným. Serióznejšie o tom napíšem do najbližšieho papierového .týždňa.

Včelí roj je vraj jednou bytosťou. Teda nie včela, ale roj. Tak aj New York. Všetci spolu vytvárajú jednu bytosť. Či chcú alebo nechcú. Je to intenzívna, zdanlivo ležérna, tvorivá, vytrvalá a veľmi krásna bytosť.

Dvadsať nocí som spal na rozťahovacom gauči v "living room" maličkého bytu. Bola to neveľká miestnosť, ktorá slúžila ako kuchyňa, chodba, predsieň a obývačka. Pripomínalo mi to vojnu. Teda základnú vojenskú službu. Aj to spanie, aj ten byvák a aj kamarátske spolužitie. Ja som mal totiž dobrú vojnu.

V Bushwicku na Morgan Avenue som videl živého servala. Mal ho na obojku sympatický hippie indického vzozrenia. Volal sa Raja. "Radža". A mal 13 rokov. Ten serval, nie ten muž. No schválne: viete ako vyzerá serval? Ja už viem.

V tretí deň v NYC mi z banky oznámili, že sa niekto pokúša neoprávnene sťahovať peniaze z mojej kreditky. Tak mi ju zablokovali. Potom som potreboval niečo zaplatiť a tak mi ju na jednu minútu znovu odblokovali a potom znovu zablokovali. Klobúk dole pred kartovým oddelením Tatra banky a hlavne pred Petrom V.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite