Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čižnárova chyba

.marek Vagovič .názory

Nový generálny prokurátor si už vybral svojich najbližších spolupracovníkov. A nezačal najlepšie, keďže na citlivé mafiánske kauzy bude dohliadať človek úzko spojený s Dobroslavom Trnkom.

Marek Vagovič

Zástupcami (námestníkmi) Jaromíra Čižnára budú dvaja muži – René Vanek a Peter Šufliarsky. Pokým v prípade prvého z nich nie je známe, že by ako prokurátor profesionálne zlyhal, druhý vzbudzuje vážne pochybnosti, že minimálne v jednom prípade sa nesprával ako človek, ktorý má ísť tvrdo po krku organizovanému zločinu. A to je problém, keďže Šufliarsky sa tento týždeň stal námestníkom pre trestný úsek.

V deň, keď bol mafián Karol Mello druhýkrát prepustený z väzby (19. mája 2011), konala sa na ministerstve vnútra porada vtedajšieho vedenia rezortu s funkcionármi polície a prokuratúry. Na porade bol aj Šufliarsky, ktorý sa dozvedel o tom, že Mello bude prepustený z väzby, už okolo jedenástej.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite