Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Marcový playlist

.peter Bálik .názory

Rok sa poriadne ešte nerozbehol a už máme za sebou zopár skvelých albumov, pričom dva z nich by sme mali uvidieť aj na Pohode.

Peter Bálik

Uvidíme ako sa mi pod kožu dostane nový Bowie, ktorý oficiálne vychádza na budúci týždeň v pondelok. Keď nie, nevadí, na obzore v marci prichádzajú ďalšie ťaháky: Low: The Invisible Way, Depeche Mode: Delta Machine, vybonusovaná reedíca jediného albumu Mad Season: Above, „nový“ Jimi Hendrix alebo retrospektívne 4-CD môjho hrdinu Stephena Stillsa. A k tomu nový John Grant, Black Rebel Motocycle Club a „lajvka“ Black Crowes. Tu je prehľad toho najlepšieho, čo ma v posledných týždňoch najviac zaujalo:
Tento klip sa nedá obísť. Thom Yorke asi nespí a stále niečo robí. Skladá a koncertuje s Radiohead, popri tom nahrá skvelý album Amok s bočný projektom Atoms For Peace a ešte stihne natočiť takýto klip. Pesnička Ingenue by kľudne mohla byť na ktorom koľvek albume Radiohead, niečo v nej odkazuje napríklad na posledný a hlavne nedocenený album King Of Limbs. Možno nám niektoré z tých tanečných kreácií Thom predvedie aj na letnej Pohode. Teším sa... 
Atoms For Peace: Ingenue
http://www.youtube.com/watch?v=DpVfF4U75B8
 
Práve sa prehŕňam najnovšími pesničkárskymi albumami (Phosphorescent: Muchacho, Eels: Glorious, Wonderful, Ben Harper: Get Up!, Son Volt: Honky Tonk), pričom stále viac prepádvam najnovšiemu albumu amerického „songvrajtera“ s venezuelskými koreňmi Devendrovi Banhartovi.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite