Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pravica v pohybe

.jaroslav Daniška .názory

Hoci pre mňa osobne je už dva týždne najdôležitejšou témou chrípka, nedá sa nevšimnúť, že topenie snehu a ľadu oživilo aj niečo iné, než len choroby. Oživilo pravicu.

Žiaľ, nie tú našu.  Tá si užíva svoje postavenie na okraji spoločnosti a zdá sa, že nemá dôvod nič meniť. Dokonale to ilustroval svojou nedávnou tlačovkou Ján Figeľ. Predseda KDH sa napäl do zápasu, aby štát nezamestnával dôchodcov. Milé. Až na to, že to hovorí muž, ktorý sám popri práci na ministerstve poberal „európsky dôchodok“.

KDH vôbec akosi nevie byť lídrom opozície. Strana vymyslela tzv. Ľudovú platformu, ktorej zmyslom malo byť postaviť spoločného prezidentského kandidáta, čítaj nominanta KDH. Čarnogurského by však liberálne strany nikdy nepodporili, a ako sa malo ukázať, ani Hrušovského. Ľudová platforma sa ďalej stretáva, rokuje, je to však jedno veľké zlyhanie. Čudujem sa, že toto mŕtvo narodené dieťa konečne niekto nepochová. O tom, aký samovražedný projekt to je, svedčia nominácie KDH na županov. To si naozaj niekto v hnutí myslí, že ostatné opozičné strany sa nevedia dočkať podpory bývalého ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika? Prečo by sa mali zosmiešňovať spolu s KDH?

Poďme však  k téme.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite