Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Radek - hanba politiky aj žurnalistiky

.eva Čobejová .názory

V Česku majú zaujímavý prípad. Bývalý novinár, teraz politik Radek John ohlásil návrat k žurnalistike, opäť vraj bude naháňať mafiánov či úplatných politikov. Zároveň však ostáva v parlamente.

Eva Čobejová

John má pracovať vo vydavateľstva Empresa Media, pod ktoré patrí časopis Týden aj TV Barrandov. Zároveň však ostáva poslancom a predsedom bezbečnostného výboru aj členom mandátového a imunitného výboru. Prvým výsledkom sú výpovede niektorých prominentných novinárov časopisu Týden
Johnovi sa podarilo rovnakou mierou nahnevať novinárov aj politikov. Premiér Nečas vyhlásil, že je to škandalózne prepojenie politiky, biznisu a médií. Minister Kalousek len lakonicky poznamenal, že John už dávno nemal byť v parlamente. Dokonca aj prezident Klaus ostal z tohto spojenia v rozpakoch.
Bývalí Johnovi kolegovia zo slávnej investigatívnej relácie Na vlastní oči, ktorú kedysi vysielala TV Nova (a opäť začala vysielať od októbra 2012), boli ešte ostrejší ako politici.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite