Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chaka Khan: I'm just a chick from Chicago!

.juraj Kušnierik .názory

V stredu, 10. októbra, vystúpi v Bratislave Chaka Khan, hviezda soulu, funky a R&B, diva, ktorá je v rokenrolovej sieni slávy a svoju hviezdu má aj na legendárnom chodníku v Hollywoode.

Juraj Kušnierik

Vošla do miestnosti a hlbokým, drsným hlasom pozdravila "Grüss Gott."
"Myslela som si, že to bude v nemčine. Ospravedlňujem sa!" povedala, keď zistila, že prítomní novinári hovoria po slovensky alebo po anglicky. 
Počúvať jej rozprávanie bolo estetickým zážitkom. Niežeby nehovorila múdro a zaujímavo, ale najkrajší bol jej hlas. Mal v sebe robustnosť, tabakovú hĺbku, ktorá občas prechádzala do croonerského "chrapláku", no keď sa rozosmiala, ozvali sa výšky, ktoré poznáme z jej piesní. A smiala sa často.
Spýtal som sa jej na to, čo ju pred štyridsiatimi rokmi, keď začínala svoju megaúspešnú kariéru, inšpirovalo. "Keď som mala šestnásť rokov, ušla som z domu. Spievať som začala, lebo mi išlo o prežitie. Áno, mojou hlavnou inšpiráciou bola túžba prežiť," hovorila. Nechcela byť speváčkou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite