Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hedviga Kafková

.juraj Kušnierik .názory

Presne pred šiestimi rokmi vstúpila Hedviga Malinová do kafkovského sveta Premien, Zámkov a Procesov.

Juraj Kušnierik

Hedvigu Malinovú 25. augusta 2006 v Nitre cestou na skúšku z maďarského jazyka  brutálne zbili. To je dosť hrozné samé o sebe, ale - ako hovoria skúsení prispievateľia do internetových diskusií - takých bitiek sa predsa deje veľa, tak o čo ide?
Až tak veľa sa ich, chválabohu, nedeje, ale táto bola zvláštna aj tým, že v nej bol jasne prítomný (počuteľný, čitateľný - doslova) nacionalistický, protimaďarský prvok.
"No a čo?" pýtajú sa internetoví bojovníci za všeobecný cynizmus.
No a toto: tento zločin bol len krutým začiatkom. Nasledovalo vyšetrovanie, ktorého cieľom mohlo byť všeličo, len nie objasnenie pravdy. Vyšetrovatelia a prokurátori ignorujú dôkazy, z Hedviginých výpovedí vynechávajú podstatné časti, keď s pomocou identikitu identifikuje jedného z páchateľov a jeho mama povie, že synáčik bol celý deň doma, ostrieľaní muži zákona to považujú za "nepriestreľné aliby". Hedvige hrozia, znepríjemňujú jej život, vniknú do jej domu, policajný prezident Packa spolu s ministrom vnútra Kaliňákom a premiérom Ficom ju na tlačovej koncerencii označia za klamárku a bez akéhokoľvek ostychu ukazujú novinárom a kamerám kusy jej oblečenia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite