Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pohoda Backstage: Jamajčania, Íri, Emilíana a víly

.juraj Kušnierik .názory

Čo si videl? Čo sa ti najviac páčilo? Ľahká otázka, ťažká odpoveď. Lebo toho bolo veľa.

Juraj Kušnierik

Nás, ľudí, ktorí sa pred nástrahami prírody ukrývajú v kamenných mestách, najviac šokuje stretnutie s prírodnými živlami. Tak napríklad tá búrka. Aj nás fascinovala, aj sme sa jej báli. Teda, presnejšie povedané: Jamajčanov, s ktorými sme ju prežívali v backstage SLSP Arény fascinovala, my (stage manager Slnko, naši pomocníci, chlapci od zvuku a svetla, ľudia z Pohody, brigádnici, pomocníci a ja) sme sa jej báli.
Ale bez tej búrky by sme sa určite tak dobre nespoznali so Slyom Dunbarom, Robbiem Shakespearom, Ernestom Ranglinom a Tyroneom Downiem. Vďaka búrke vieme, že sú to štyria krásni, priateľskí starí páni, nezaťažení prehnanou sebestrednosťou, ktorú by od hviezd ich svietivosti človek očakával.
Tyrone najprv (bez prestávky fajčiac) sústredene hral na svojom Macu nejakú počítačovú hru. Kým vonku šľahali blesky, vytvorila sa okolo neho skupinka "sledovačov a fanúšikov" (sledovali hru a aplaudovali, keď získal body). Skupinu tvorilo niekoľko chlapcov z írskej kapely Villagers, jeden člen kapely Little Roya, ktorá tesne pred búrkou prišla do nášho backstage navštíviť starých majstrov a zopár našich pomocníkov. Keď konečne dohral, ukazoval Tyrone staré fotky. "Look, here are Jackson 5, Michael still black and still with a proper nose, and here is me, smoking, as always," hovorí veselý Tyrone.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite