Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kde sú tisíce sociálnych pracovníkov? V kanceláriách…

.jozef Majchrák .názory

Pri cestách po Slovensku sa veľmi často stretávam s vyjadreniami starostov, primátorov či riaditeľov škôl, ako veľmi ich obciam a mestám chýbajú terénni sociálni pracovníci.

Jozef Majchrák

V týchto dňoch som napríklad hovoril s riaditeľkou základnej školy v už takmer čisto rómskej obci Lomnička. Majú tu štyroch terénnych sociálnych pracovníkov, potrebovali by ich však deväť. 


Aby však neostalo len pri mojich epizodických skúsenostiach. Pred časom bola zverejnená informácia, že v Košiciach zvýšili počet sociálnych pracovníkov v teréne na štrnásť, samotní predstavitelia mesta však toto zvýšenie komentovali slovami, že aj tak je to „žalostne málo“.  O nedostatočnom počte terénnych sociálnych pracovníkov pred niekoľkými dňami hovoril tiež Úrad splnomocnenca vlády pre rómske komunity. 


Pri pohľade na počty absolventov sociálnej práce, ktorých každoročne chŕlia naše vysoké školy, sa len ťažko dá ubrániť pocitu, že tejto krajine by ľudia s touto kvalifikáciou mali chýbať.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite