Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dzurindov koniec

.jozef Majchrák .názory

Tlačové oddelenie SDKÚ oznámilo, že na predvolebných bilbordoch strany sa objaví aj Mikuláš Dzurinda. Sarkasticky sa žiada dodať: nech si to teda ešte užije. Naposledy.

Jozef Majchrák

Znie to možno neuveriteľne, ale je veľmi pravdepodobné, že táto ikona slovenskej politiky pomaly končí. Dôvodom samozrejme nie je to, že v politike funguje dvadsať rokov a podľa dnes moderného slovníka presluhuje. Dejiny sú plné politikov, ktorí boli vo verejnom živote aj dlšie a stále mali čo povedať. Boli však schopní získať dôveru voličov a urobiť dobrý volebný výsledok.

Presne túto schopnosť Mikuláš Dzurinda stratil. Jeho povesť je kauzami pošramotená už nad kritickú hranicu, jeho verejné vystúpenia sa stali vŕšením otrepaných fráz a za posledné roky sa s jeho menom nespája jediná zaujímavá téma. Z dynamického lídra a razantného rečníka z 90-tych rokov, ktorý kedysi symbolizoval modernizáciu krajiny a jej cestu na Západ, zostal len šikovný mocenský hráč.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite