Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chateau Artforum

.juraj Kušnierik .názory

320-stranový "knižný výber" vydavateľstva Artforum je originálnym artefaktom a zároveň písomným dokladom toho, že aj tu na Slovensku "sa to dá".

Juraj Kušnierik

Písať o knihe, ktorá obsahuje aj môj vlastný text je trochu trápne, ale budiž. Radšej trošku trápnosti, ako prejsť knižný výber Artfora bez povšimnutia. To by totiž bolo veľkou chybou. 
Artforum začalo pred takmer 22 rokmi ako "kultúrna organizácia", ktorej cieľom malo byť organizovanie koncertov, výstav, divadelných predstavení a samozrejme vydávanie a predávanie kníh. To posledné (predávanie kníh) sa nakoniec stalo najvlastnejšou aktivitou Artfora. Najprv jedno, potom druhé, o pár rokov tretie a štvrté, potom internetové a nakoniec (k dnešnému dňu) piate kníhkupectvo. A ešte Žilinský literárny festival, ktorý sa o pár dní začína.
Popritom občas došlo k tomu, že vydavateľ vydal zaujímavú knihu, Artforum ju predávalo a keď ju vypredalo, chcelo ju predávať ešte. A tak si objednalo špeciálnu dotlač, prípadne knihu vydalo samo.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite