Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Apači v centre Bratislavy

.juraj Kušnierik .názory

V kaviarni Next Apache sa minulý týždeň uskutočnila ďalšia Susedská grilovačka. Môže za to Ben Pascoe, náčelník bratislavských Apačov.

Juraj Kušnierik

Apači sú najlepší indiánsky kmeň. Ich náčelníkom je Vinetou, radšej majú pokojný život ako bojové hry, priatelia sa s Old Shatterhandom, Samom Hawkinsom aj s Klekí Petrom, v ich pokojnom pueble žije statočná Nšo Či aj krásna Ribana.
Apači pred pár rokmi vtrhli do Bratislavy tak, ako im je to vlastné: nenápadne, priateľsky, s vojnovou sekerou dávno stratenou, s fajkou mieru radostne dymiacou. Presnejšie povedané: do Bratislavy "vtrhol" Ben Pascoe, veselý Kanaďan (a to veru je krajina Indiánov), vystúpil z vlaku na Hlavnej stanici a rozmýšľal, že by tu pár mesiacov učil angličtinu. Ale, ako to už Apači majú vo zvyku, rýchlo sa skamarátil s množstvom ľudí a keďže má rád knihy, ľudí a kávu (a aj iné lahodné nápoje), otvoril si na Panenskej ulici, medzi Veľkým a Malým evanjelickým chrámom antikvariát a kaviareň. Nerozumel prečo príslovečne pohostinní Slováci stále spomínajú Apačov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite