Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Leonard

.peter Bálik .názory

Sú frázy, že „hudobník vydá zo seba všetko“, že odviedol na pódiu „stopercentnú robotu“, no ani jedna z tých floskúl stále nedokáže popísať vystúpenie Leonarda Cohena v bratislavskej NTC Sibamac Arene. Možno stačí, že sa naplnil význam slova „Koncert“. Vystúpenie tohto človeka sa stalo samotnou oslavou hudby a umenia ako takého.

Peter Bálik

Počas troch hodín dodržal svoj sľub a so skupinou dal všetko, čo mal. A ešte oveľa viac. Cohen nie ie z tých umelcov, ktorí si stavajú svoj pomník. Aj v Bratislave ukázal, že je skôr služobníkom svojich geniálnych pesničiek, že na pódiu nie je len on, ale aj jeho fantastická sprievodná skupina, vedená kapelníkom Roscoe Beckom, ktorej dal veľa priestoru a počas každého sóla si dal klobúk dole a sústredene počúval,. Keď spieval, väčšinou kľačal, akoby tým chcel dať najavo, že existuje niečo viac než on, že sme služobníci niečoho vyššieho, z čoho čerpáme silu a energiu. 

Bolo fantastické sledovať, ako si za tie desaťročia vybudoval rešpekt u svojho publika, Možno sme ho v Bratislave počuli posledný krát, ale to čo v nás zostalo, bude isto stačiť na celý život.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite