Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zuzanin politický koniec

.eva Čobejová .názory

Zuzana Martináková ohlásila koniec politickej kariéry. Chce sa venovať sociálnym záležitostiam a pomáhať novým tváram. Dúfajme, že tým nemyslela pána Kollára, Záhradníka či Cíleka. Jej príbeh je však poučný, najmä pre šikovné ambiciózne ženy.

Eva Čobejová

Pred desiatimi rokmi sa v SDKU zjavila nová tvár. Novinárka pracujúca pre BBC, ktorá mala v médiách slušné renomé, sa rozhodla prestúpiť do politiky. Jej elegantný pôvab sa nedal prehliadnuť. Zároveň aj veľké osobné nasadenie. Autorka týchto riadkov zažila Zuzanu Martinákovú v tom čase na tlačovej konferencii, kde hovorila o zúfalej ústavnej výchove opustených detí na Slovensku, a bola nadšená. Martináková vedela vystupovať presvedčivo, mala drajv aj šarm, aj istú víziu. Fajn, konečne šikovná ženská.
Zuzana Martináková bola krátko po svojom vstupe do politiky zvolená na významné miesto: stala sa podpredsedníčkou SDKU. O dva roky sa dostala do parlamentu a stala sa podpredsedníčkou parlamentu. Svojím spôsobom impozantná kariéra. Lenže ten nástup bol až priveľmi rýchly. A ani ten nedokázal Z.M. uspokojiť.
Zuzana Martináková sa cítila v SDKU nedocenená, ostrkovaná a tak sa celkom rada pustila do konfliktu so šéfom strany Dzurindom po tom, čo odvolal ministra Šimka, ku ktorému mala blízko.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite