Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Prečo sem príde 9 držiteľov Nobelovej ceny, J.M. Jarre, B. May a astronauti?

.štefan Hríb .názory .editoriál

Stav súčasného sveta môže vyvolávať úzkosť, na Slovensku zvlášť. Ale svet nie je beznádejný. Dejú sa v ňom stále mnohé krásne veci – ako teraz, keď na Slovensko prichádza svetová kvalita.

Štefan Hríb

keď sa povie len to, že na Slovensku sa uskutoční festival Starmus, nie je to veľmi zaujímavé. Koná sa tu predsa mnoho rôznych festivalov. Keď sa k tomu dodá, že Starmus je spojením vesmíru a hudby (samotný názov je spojením slov star a music), je to už trochu zaujímavejšie.

No keď sa dopovie, že tu vystúpi deväť držiteľov Nobelovej ceny, že prehovorí pani Jane Goodall, že prednášky budú mať viacerí astronauti, aj tí, ktorí stáli na Mesiaci, že sa tu bude udeľovať Cena Stephena Hawkinga, že sprievodné koncerty budú mať Jean-Michel Jarre, Brian May, The Offspring a domáca špička, a že to všetko bude k dispozícii najmä tisíckam mladých ľudí zo slovenských stredných a vysokých škôl, väčšinou zdarma, začína sa črtať skutočný význam celého festivalu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite