Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Mariana Jaslovského: Plochozemci v RTVS?

.marian Jaslovský .názory ..týždeň

Možný kandidát na riaditeľa RTVS Machala povedal, že nie je dokázané, že Zem je guľatá, a kľudne by zavolal do diskusie zástancu plochej zeme. Voľno na sviatok práce Slovákom neprekáža, aj keď je to americký sviatok. A ako si spríjemniť súčasnosť?

Marian Jaslovský

pondelok: Oddych po víkende

Poznáte? Nový riaditeľ kancelárie na mestskom úrade sa zoznamuje s kolektívom a predkladá im rozvrh práce: Pondelok: Oddych po víkende. Utorok: Príprava na pracovný deň. Streda: Pracovný deň. Štvrtok: Oddych po pracovnom dni. Piatok: Príprava na víkend. Sobota a nedeľa: Víkendové voľno. Vtom sa ozve jeden z úradníkov: „Vedúci, a to akože v tú stredu tu budeme dokedy šaškovať?“

Tento fór mi napadá vždy, keď pozerám, že je zasa deň pracovného pokoja. V ich počte je Slovensko fakt veľmoc. Inak je zaujímavé, že na 1. mája sa nikto pobúrene neozýva, že je to americký sviatok. Lebo je, na rozdiel od Halloweenu a Valentína. Ale možno keby tieto dva zmienené sviatky zmenili na deň pracovného pokoja, nikto by proti americkosti neprotestoval. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite