Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Mojžiša: Vojna svetov aj žarty SNS

.martin Mojžiš .názory ..týždeň

Amerika nakoniec schválila pomoc Ukrajine, Izraelu a Taiwanu. SNS navrhla Lukáša Machalu ako riaditeľa televízie a Štefana Harabina ako člena Súdnej rady. Seriál Problém troch telies je obľúbený, no plný úplných absurdností.

Martin Mojžiš

vojna svetov

Pol roka to trvalo, nakoniec však Američania tú pomoc Ukrajine, Izraelu a Taiwanu schválili. Už bol veru – vzhľadom na ruskú ofenzívu, iránsky útok a čínske provokácie – najvyšší čas. Ale tak už to s tými Američanmi chodí – keď sa ocitnú v smrteľnom nebezpečenstve, chvíľu sa pokúšajú predstierať, že sa ich to netýka. 

Až potom si uvedomia, že tá vzdialená vojna nie je len lokálnym konfliktom, že je to vojna svetov, pričom cieľom toho druhého sveta je zničiť slobodný svet na čele s Amerikou. A tak sa nakoniec nie veľmi ochotne do tej vojny pustia a slobodný svet zachránia. V nešťastnom 20. storočí to urobili trikrát – vyhrali nám prvú svetovú vojnu, vyhrali nám druhú svetovú vojnu, vyhrali nám studenú vojnu. A dočkali sa toľkého nevďaku, že sa im ani nedá čudovať, že sa do toho opäť raz veľmi nehrnú. Ale spamätali sa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite