Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: America great again

.štefan Hríb .názory .editoriál

Rozhodnutie oboch komôr amerického Kongresu o pomoci Ukrajine, Izraelu a Taiwanu, okamžite podpísané prezidentom, je svetovým činom roka. Amerika sa ním vrátila k svojim najlepším tradíciám – a svet k nádeji.

Štefan Hríb

na Ameriku sa možno pozerať rôzne. Niektorí v nej vidia nechceného svetového policajta, iní agresívnu superveľmoc a ďalší rovno pôvod všetkého zla. Ale fakty, ak na nich ešte záleží, hovoria toto: Vždy keď sa svet dostane do naozaj veľkých problémov, je to práve Amerika, ktorá svojou silou, zdrojmi a životmi pomôže poraziť nepriateľov slobody s ich zločinnými ideológiami.

Bolo to tak v prvej aj v druhej svetovej vojne, bolo to tak počas celej studenej vojny, je to tak v stále neskončenom boji s teroristami, ktorí sa falošne vydávajú za učeníkov islamu, je to tak s iránskou túžbou zničiť Izrael a čínskou túžbou podrobiť si Taiwan a je to tak aj v zápase s oživeným ruským fašizmom a revizionizmom, siahajúcim na slobodné Gruzínsko, Moldavsko a teraz najmä na Ukrajinu. To všetko boli a sú bojiská, v ktorých by slobodný svet bez Ameriky prehral.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite