Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mier, medvede a migrantky z Kittsee

.marína Gálisová .názory

Bizarnosti, aké sa dejú na Slovensku, by si zaslúžili vlastnú humoristickú reláciu. Ibaže sú viac tragické než komické a neodohrávajú sa v kontexte zábavy. Produkuje ich koalícia pri kampaňovaní za Petra Pellegriniho.

Marína Gálisová

pamätáte si ten starý vtip? Na čínsko-ruských hraniciach behá z jednej strany Leonid Iljič Brežnev a kričí na Mao Ce-tunga, ktorý je na druhej strane: „Mao, mier! Mao, mier!“ Mao Ce-tung na to kričí nazad: „Veď mierim, len neposkakuj!“

Také rôzne významy môže mať slovo mier. A také rôzne predstavy o mieri mávajú politici. K mimoriadne bizarným patrí predstava o mieri, ktorú má Peter Pellegrini. Ten v komickom skeči ako z Monty Pythons vyhlásil, že slovenskí občania chcú prezidenta, ktorý bude hovoriť o mieri. Nič výstižnejšie povedať nešlo. Občania, ktorí chcú za prezidenta jeho, tušia, že on o mieri len a len hovorí. Ba azda tušia aj to, že pre jeho dosiahnutie nerobí nič, pre jeho pošliapanie robí toľko, že by sa v tom vyrovnal aj Putinovi, len, pravda, nemá takú moc. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite