Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Prečo Richard Sulík neverí vlastnej strane?

.štefan Hríb .názory

Uprostred nového únosu štátu, vrátane amnestičného Trestného zákona, viacerých televízií a tiež v čase ohrozenia miesta Slovenska medzi slobodnými štátmi sa zdá dianie v opozičných stranách málo významné. Lenže práve ono je pre šancu na budúcu zmenu kľúčové.

Štefan Hríb

je veľmi dôležité, ako sa postupne vyvinie KDH. Z regionálnej strany sa po voľbách stalo významnou súčasťou demokratickej opozície, čo je celkom iná rola. Na začiatku to nevyzeralo najlepšie, KDH akoby nevnímala, o čo všetko naozaj pôjde v spore s novou koalíciou, ale postupom času sa Majerského hnutie celkom zorientovalo. 

Aj samotný predseda KDH už prešiel istým vývojom – od pliagy k rozumnej spolupráci s PS a SaS. Ešte to nie je KDH z obdobia jeho statočného boja s mečiarizmom. Ale už to celkom nie je ani KDH závislé od názorov biskupov a uviaznuté v umelom ideologickom boji, aké by ho chceli mať mocenskí orientovaní konzervatívci. Pre tých je dnes lepšia vláda pána Fica, a nech ju majú. KDH by ale bola škoda.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite