Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Macron a Fico — vojna a mier?

.štefan Hríb .názory

Nedeľné slová predsedu slovenskej vlády, pondelkové slová francúzskeho prezidenta a utorková reakcia pána Fica vyvolávajú dve kľúčové otázky — kto chce mier a kto o tom hovorí pravdu.

Štefan Hríb

predseda slovenskej vlády v nedeľu oznámil, že z nových návrhov Západu mu behá po chrbte mráz a že aj keby mal stratiť svoj post, urobí všetko preto, aby slovenskí vojaci neboli nasadení na Ukrajine. V pondelok večer, po stretnutí lídrov EÚ a NATO, francúzsky prezident Macron oznámil, že nedošlo k zhode na možnom zapojení vojakov jednotlivých štátov do vojny na Ukrajine. A v utorok doobeda na to predseda slovenskej vlády reagoval tvrdením, že Macron tým potvrdil jeho nedeľné slová, takže mal v nedeľu pravdu a médiá a opozícia ho kritizovali neprávom.

ako to teda je?

Po prvé — predseda slovenskej vlády nemôže stratiť svoj post nijako inak, než tak, že stratí väčšinu vo vlastnej koalícii. Macron, Tusk, Biden, Trump či bájny Soros na to nemajú žiadnu kompetenciu. Spájať vlastný osud predsedu vlády s akýmikoľvek návrhmi Západu je teda prvá lož.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite