Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Tomáša Zálešáka: Šesť rokov zápasu a zmarených šancí

.tomáš Zálešák .názory ..týždeň

Tento týždeň uplynulo 6 rokov, odkedy bol zavraždený novinár so snúbenicou, a verejné protesty stále pokračujú, ale vláda a jej parlamentní poslanci sa nám rehocú do tváre.

Tomáš Zálešák

spomienka, ktorá zaväzuje 

21. februára uplynulo šesť rokov od zavraždenia novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Šesť rokov zápasu o dušu rozdelenej spoločnosti. A zmarených šancí. Šesť rokov krízových stavov, v akých sa darí viac radikalizmu než triezvosti. Našu slobodu podmieňuje schopnosť rozpoznať a vyvodiť zodpovednosť. To sa deje na viacerých úrovniach. Nejde len o trestnoprávnu zodpovednosť páchateľov vraždy. Je tu aj politická zodpovednosť tých, ktorí vytvárajú prostredie stúpajúcich šancí uniknúť trestu za porušovanie zákona; a to aj tam, kde sa to deje „len“ z politickej hlúposti a babráctva.A konečne, my všetci nesieme spoluzodpovednosť za to, ako sa k tomu postavíme; či u nás prevládne občianska cnosť alebo cynická ľahostajnosť. Že nič zvláštne, veď podobné veci sa dejú aj inde? Túto vetu by som zakázal.

ruské bosoráctvo 

Isteže, deje sa všeličo. Zoberme si také Rusko.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite