Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Mojžiša: Facka od mamy Dušana Tittela

.martin Mojžiš .názory .názor

Za útok Rusov na Ukrajinu môže NATO, násilie v rodine či socializmus v Denníku N. Aj to prinieslo posledných sedem dní.

Martin Mojžiš

vladimír Palko a Putin

Špeciálna vojenská operácia má svoju vlastnú logiku. Na Slovensku sa tejto Štandardnej logike venuje z matematikov najmä Vladimír Palko, ktorý publikoval už asi sto rôznych dôkazov svojho tvrdenia: Za útok Rusov na Ukrajinu môže najmä NATO a ja som to už dávno hovoril. Toto tvrdenie je v peknom tvorivom napätí so slávnou Putinovou teorémou: Za útok Rusov na Ukrajinu môže najmä Ukrajina, ktorá v skutočnosti vlastne ani neexistuje. 

Teraz Putin logicky rozšíril svoju teorému na druhú svetovú vojnu a zvestoval, že ju vyprovokovali Poliaci. Tým, že nerešpektovali Hitlerove požiadavky. Ako zareaguje Štandardná logika? Núka sa analýza negatívnej úlohy, ktorú vo vojne zohrali dekadentní západní spojenci Poľska. Alebo nová analýza vtedajšej poľskej ideológie, pretože hlavným cieľom napadnutia Poľska bola nepochybne jeho denacifikácia.

dušan Tittel a mama 

Slovensko potrebuje zo všetkého najviac pokoj. Preto napríklad Peter Pellegrini nechodí debatovať s Ivanom Korčokom – načo zbytočne vyvolávať vášne?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite